Het doet de stichting NOMB genoegen u uit te nodigen voor de mini conferentie ‘Praktijk van zelfactivering migrante ouderen en het werken aan intergenerationele verbindingen’.
Op deze dag zullen de volgende sprekers de theorie en praktijk van intergenerationele verbindingen en zelfactivering nader toelichten en natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen:
Prof. dr. Jo Caris
Wij-zij: noodzaak, probleem en dilemma
Prof. Caris heeft ruim dertig jaar een eindverantwoordelijke functie in diverse zorgorganisaties vervuld. Zijn bijzondere belangstelling als sociaal psycholoog ligt bij het transparant maken van organisaties en het zoeken van de verbinding tussen de instelling en de omgeving. Bijna als vanzelfsprekend vloeiden daar allianties en fusies tussen instellingen uit voort. Dat geldt even zeer voor de verbinding tussen generaties. De kracht van de samenleving ligt deels daarin verbonden, in het bijzonder als het gaat om allochtone gemeenschappen in Nederland in het proces van maatschappelijke integratie.
Dr. Ibrahim Yerden
Zorg en wonen voor Turkse ouderen, een intergenerationele aanpak
Dr. Yerden is cultureel antropoloog en onderzoeker onder meer bij het Instituut Maatschappelijke veerkracht in Haarlem Hij heeft verschillende onderzoekingen verricht naar (etnische) ouderenproblematiek op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Zijn promotieonderzoek Tradities in de Knel (2013) ging over de zorgverwachtingen en zorgpraktijk bij Turkse ouderen en hun kinderen in Nederland. Hij zal de kracht van de verbinding tussen generaties toelichten aan de hand van het project Oud worden in Bahadin (Turkije) met hulp van zelforganisaties uit Duitsland, Nederland, Turkije en België.
Dr. Bas Steunenberg
Wie zorgt er voor de oudere migrant?
Dr. Steunenberg is docent aan de Hogeschool Utrecht bij de opleiding Management in de Zorg. Tevens is hij onderzoeker bij het Lectoraat Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie. Hij is lid geweest van het projectteam ’De stem van de oudere Migrant’ uitgevoerd bij het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen (NUZO-UMC Utrecht) in het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg (ZonMW). De resultaten uit dit onderzoek hebben de problematiek blootgelegd waarin oudere kwetsbare migranten in het Nederlandse zorglandschap verkeren. In zijn bijdrage zal dr. Steunenberg ook nader ingaan op de resultaten van een project met oudere migranten als klant in de openbare apotheek.
Wanneer?
24 november 2016
13.00 – 18.00 uur
Locatie
De Postelse Hoeve
Dr. Deelenlaan 10, Tilburg
Wegens logistieke redenen willen wij u vragen om u voor 17 november 2016 aan te melden voor deze middag via info@nomb.nl.
Wij zien uit naar uw komst!
Nadere informatie
T 013 204 50 40
www. Nomb.nl